Till lo.se Sök Meny
EESK ger stöd till civilsamhället i Belarus och Ukraina

EESK ger stöd till civilsamhället i Belarus och Ukraina

Genom mitt arbete för LO är jag ledamot i den europeiska ekonomiska och sociala kommittén, EESK. Kommittén avger yttranden om aktuella frågor i den europeiska lagstiftningsprocessen och debatten. Därtill utgör EESK en sorts bro mellan det organiserade civila samhället och de formella EU-institutionerna.

I EUs geografiska närhet finns bland annat Belarus och Ukraina, där mänskliga rättigheter och demokratiarbete milt uttryckt hotas och attackeras. EESK står upp för mänskliga rättigheter och demokrati. Det organiserade civilsamhället har en viktig roll för att dessa värden ska omsättas i verkligheten.

Just nu visar EESK på sin hemsida en virtuell fotoutställning med porträtt av fängslade demokrati-aktivister i Belarus. Länk till utställningen finns här. Utställningen Heroes of Dark Times visar exempel på människor som står upp mot förtryck och tystnad, och ett komplement till bland annat den europeiska fackliga rörelsens stöd för aktivister och organisationer som står upp för mänskliga rättigheter, som bland annat chefen för LOs internationella enhet, Oscar Ernerot, skrev blogg om igår.

Därtill har EESK nu ställt delar av sina lokaler i Bryssel till förfogande för representanter för Ukrainas organiserade civila samhälle, en konkret handling till stöd för demokratin i Ukraina och hela regionen som gränsar till EU.

2 svar på ”EESK ger stöd till civilsamhället i Belarus och Ukraina”

 1. Arne Johansson skriver:

  Att förtryck på detta sätt kan finnas i Europa är bedrövligt
  Allt man kan göra för att stödja mänskliga rättigheter bör göras

  1. Ellen Nygren skriver:

   Tack ska du ha, det är bara att instämma.
   Med vänlig hälsning
   Ellen

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading
+

Prenumerera på inlägg

Ange din mailadress och få en notifikation när nya inlägg publiceras.

Loading